Yogareis Nepal 2020

COVID-19 has turned out to be a global pandemic, affecting people’s lives worldwide. Nepal has been in total lockdown for three months (March-June 2020). From July, rules are being eased and the Nepal Tourism Board has given hopeful messages about the possibility to travel again in October/November, when we have planned the next Yoga Trekkings. On July 20th, the Nepalese government has officially announced that the lockdown will be ended from August 17th. This means international flights and travel will be allowed again. You can read about how we adapt our plans to the current situation in our latest newsletter.

If you have any questions or concerns, please feel free to reach out to us.

Ieder jaar organiseren wij yogareizen naar Nepal. Ga met ons mee op een tocht door de Himalaya met dagelijkse yogalessen. Deze unieke combinatie vind je nergens anders ter wereld! Maak kennis met de Nepalese cultuur terwijl je omringd wordt door de meest indrukwekkende bergtoppen ter wereld. Ga terug naar de basis, verbind je met de natuur om je heen en leer te luisteren naar je hart tijdens deze verdiepende ervaring. We nemen je ieder jaar mee op een andere route, maar het is altijd een avontuur dat je leven kan veranderen!

Elke tocht wordt begeleid door onze bevriende Nepalese gids, Sahadev Rana Magar. Hij heeft een jarenlange ervaring met trekking via zijn organisatie Himalaya Travel Adventures, en kent de bergen op zijn duimpje. Ook heeft hij een master in toerisme en cultuur, waardoor hij je alles kan vertellen over de historische achtergrond van zijn land. Samen met één van onze yogadocenten brengt hij je naar de mooiste plekken, het liefst op alternatieve routes off the beaten track.

Schrijf je in voor updates om meer informatie te ontvangen, waaronder belangrijke tips voor de voorbereiding van je reis en speciale aanbiedingen!

In 2020 hebben we drie verschillende yogareizen in Nepal gepland:

 • Voorjaar 2020: Yoga Trekking & Tibetaans Boeddhisme met Roni
 • Najaar 2020: Yoga Trekking & Explore Nepal met Olga
 • Oktober 2020: Yoga Trekking Nepal – Mustang, het Verboden Koninkrijk met Lana (meer informatie vind je hieronder)

Wil je mee met één van deze reizen? Boek via

himalayatraveladventures

Je kunt ook meer lezen over Nepal op de blog die ik voor Reistop5 schrijf of over de ervaringen van anderen.

Yoga Trekking Nepal 2020: Mustang, het Verboden Koninkrijk van Nepal – 15 dagen

DSC02010

Download de brochure met gedetailleerde informatie (Engels) hier

In oktober 2020 nemen we je weer mee op een 15-daagse yogareis in Nepal. Dit keer gaan we naar Mustang, ook wel het ‘Verboden Koninkrijk van Nepal’ genoemd. Mustang ligt in het noorden van het land, tegen de grens met Tibet. Het is pas sinds 50 jaar toegankelijk voor reizigers, waardoor de cultuur goed bewaard is gebleven. Het landschap is er wijds en ongerept, omdat het in de hoogvlakte van de Himalaya ligt. Je waant je echt in een andere, mysterieuze wereld.

De reis begint in de Kathmandu-vallei, waar je de mooiste Boeddhistische stupa’s bezoekt. Vervolgens gaan we met de bus via Pokhara en een lokale vlucht naar Jomsom, het startpunt van de trekking. Tijdens de trekking wandel je langs traditionele Nepalese bergdorpen die middenin de ongerepte natuur van de Himalaya liggen.

Elke dag begint met een yogales om op te warmen, en ‘s avonds sluit je af met een ontspannende serie. De yogalessen variëren van rustig tot krachtig, met een afwisselend programma van hatha, vinyasa, yin, pranayama en meditatie. Deze lessen worden afgestemd op de omstandigheden en de behoeften van de groep.

Je sluit de reis weer af in Pokhara, waar je een paar dagen kunt ontspannen aan het prachtige meer. Daarna ga je terug naar Kathmandu, waar je je vlucht naar huis kunt nemen of je reis naar wens voort kunt zetten.

Het is een onvergetelijke, verdiepende ervaring die je leven kan veranderen! Luister naar je hart en laat deze droom waarheid worden.

Het reisprogramma

DSC00219

Day 1: Kathmandu naar Pokhara met de bus

Day 2: Pokhara naar Jomsom per vliegtuig + eerste deel trekking naar Kagbeni

Day 3: Kangbeni naar Chele

Day 4: Chele naar Syanbochen

Day 5: Syanbochen naar Ghaymi

Day 6: Ghaymi naar Charang

Day 7: Charang naar Lomanthang

Day 8: Verblijf in Lomanthang, de historische hoofdstad van Mustang

Day 9: Lomanthang naar Drakmar

Day 10: Drakmar naar Ghilling

Day 11: Ghilling naar Chhuksang

Day 12: Chhuksang naar Jomsom

Day 13: Jomsom naar Pokhara per vliegtuig

Day 14: Ontspannen in Pokhara

Day 15: Busrit terug naar Kathmandu

WhatsApp Image 2018-10-18 at 15.18.21

Accommodatie & maaltijden

In Kathmandu en Pokhara overnachten we in mooie hotels waar het ontbijt is inbegrepen. Je kunt ervoor kiezen deze zelf te boeken, dat is vaak voordeliger. Er is op de eerste dag een welkomstdiner, en op de laatste dag een afscheidsdiner met de groep.

Tijdens de trekking verblijf je in eenvoudige guesthouses in de bergdorpen. De mensen zijn altijd even vriendelijk en je komt er heerlijk tot rust.

Reken op primitieve omstandigheden, met niet meer dan je nodig hebt: een simpel bed, gemeenschappelijke eetzalen en soms warme maar meestal koude douches. Je gaat echt back to basics!

De maaltijden tijdens de trekking worden gekookt in de dorpjes waar we stoppen en overnachten. Traditioneel eten de Nepalese mensen dal bhat, een voedzaam gerecht van rijst met linzen en groentecurry. Er is ook vaak keuze uit andere internationale en Aziatische gerechten. Mocht je speciale dieetwensen hebben, geef dit dan vooraf door, hier kan altijd rekening mee gehouden worden.

Datum & prijs

DSC02432

De Yoga Trekking 2020 naar Mustang is gepland van 5 t/m 20 oktober 2020.

Prijs: 1899 euro per persoon – bij boekingen vóór 31 december 2019 geld een Early Bird-prijs van 1799 euro!

Inclusief:

 • De volledige trekking,
 • Dagelijkse yogalessen
 • Vergunning voor de trekking (500 euro voor 10 dagen in Mustang)
 • Gids en dragers
 • Alle accommodatie tijdens de trekking
 • Drie maaltijden per dag tijdens de trekking
 • Welkomst- en afscheidsdiner
 • Verblijf in Pokhara voor en na de trekking
 • Vervoer tijdens de gehele trekking (lokale vlucht + busritten)
 • Calamiteitenfonds
 • EHBO-kit

Exclusief:

 • Retourvlucht naar Nepal
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Verblijf in Kathmandu (zelf boeken is het meest voordelig)
 • Overige maaltijden in Kathmandu en Pokhara
 • Overige persoonlijke uitgaven

Optioneel te boeken

 • Hotel in Kathmandu
 • Vervoer van/naar het vliegveld (10 euro per keer)
 • Tour in Kathmandu voor/na de trekking (plan dan zelf extra dagen in voor/na de reis)

Wil je mee of heb je vragen? Stuur gerust een berichtje via het contactformulier of kijk bij de veelgestelde vragen. We vinden het altijd leuk om van je te horen!

Reserveer je plek via Himalaya Travel Adventures. Hier kun je het boekingsformulier invullen, Sahadev stuurt je dan een bericht terug met alle details.

DSC02526