Yogareis Nepal 2021

Ieder jaar organiseren wij yogareizen naar Nepal. Ga met ons mee op een tocht door de Himalaya met dagelijkse yogalessen. Deze unieke combinatie vind je nergens anders ter wereld! Maak kennis met de Nepalese cultuur terwijl je omringd wordt door de meest indrukwekkende bergtoppen ter wereld. Ga terug naar de basis, verbind je met de natuur om je heen en leer te luisteren naar je hart tijdens deze verdiepende ervaring. We nemen je ieder jaar mee op een andere route, maar het is altijd een avontuur dat je leven kan veranderen!

Elke tocht wordt begeleid door onze bevriende Nepalese gids, Sahadev Rana Magar. Hij heeft een jarenlange ervaring met trekking via zijn organisatie Himalaya Travel Adventures, en kent de bergen op zijn duimpje. Ook heeft hij een master in toerisme en cultuur, waardoor hij je alles kan vertellen over de historische achtergrond van zijn land. Samen met één van onze yogadocenten brengt hij je naar de mooiste plekken, het liefst op alternatieve routes off the beaten track.

Schrijf je in voor updates om meer informatie te ontvangen, waaronder belangrijke tips voor de voorbereiding van je reis en speciale aanbiedingen!

BINNENKORT: Yoga Trekking Nepal 2021 naar Langtang

Op dit moment zijn we plannen aan het maken voor een yoga trekking naar Nepal in het najaar van 2021! Natuurlijk op voorwaarde dat de omstandigheden verbeteren; momenteel zijn de covid-besmettingen en regels nog dusdanig dat het leven en reizen in Nepal helaas nog erg onder druk staat.

Als het in het najaar echter weer mogelijk is, nemen we je mee op de Langtang-Gosainkunda-Helambu trekking. Dit is een heel bijzondere route die je door heel divers landschap leidt. Langtang National Park is het eerste beschermde natuurgebied in de Himalaya (sinds 1976). De trekking gaat langs de oevers van rivieren, bossen, uitgestrekte velden en natuurlijk langs besneeuwde bergtoppen.

Langtang is een vallei langs de Tibetaanse grens. In Tibet betekent ‘lang’ ‘yak’ en ‘tang’ betekent ‘volgen’. De naam kan vrij letterlijk geïnterpreteerd worden, want de vallei wordt nog altijd bevolkt door yaks. Ook wonen er diverse Nepalese bevolkingsgroepen in dit gebied, die je zult leren kennen in de dorpjes waar je zult overnachten.

De yoga trekking wordt begeleid door onze Nepalese gids Sahadev Rana Magar en yogadocent Nicky Brouwer (relaxed-debergop.nl). We hebben de volgende data gepland onder voorbehoud: 29 oktober t/m 13 november 2021.

Je kunt ons volgen via @yogatrekkingnepal op Facebook en/of Instagram om op de hoogte te blijven van onze toekomstige reisplannen en meer inspiratie.

Wil je (in de toekomst) mee met één van deze reizen? Boek via

himalayatraveladventures

Je kunt ook meer lezen over Nepal op de blog die ik voor Reistop5 schrijf of over de ervaringen van anderen.

DSC02010